Login Form

Een BLOG??

Een BLOG??


Gezien de titel zou je jezelf kunnen afvragen "Die vent weet niet wat een BLOG is!". Gelukkig lees ik er in ieder geval één vrij geregeld, en wel die van Paulien Vrieling.
Dus de term BLOG is mij wel bekend: weBLOG... Een BLOG is eigenlijk niets meer en niets minder dan korte verhaaltjes over datgene wat de schrijver bezig houd of mee gemaakt heeft. Niet dat ik zo vreselijk veel te vertellen heb, maar toch... Eens zien of ik dit volhouden kan.
In het verleden heb ik wel eens een poging gedaan, en dit zelfs een jaar vol gehouden! Het is net alsof het schrijven van kleine (korte??) stukjes me redelijk simpel af gaan. Of ik dagelijks wat neer tik, of wekelijks... we shall see! Voor alsnog is dit maar een test, kijken wat er van komt.

Fotograferen...

Gisteren (3 December 2012) heb ik op verzoek van een vereniging in het zwembad foto's gemaakt. Waarom nu in het zwembad kun je je af vragen, maar dat is simpel: een sinterklaasbezoek bij een groepje mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Deze mensen zwemmen wekelijks een uurtje, en als je ziet hoeveel plezier ze daar aan beleven, kun je je best voorstellen dat er vanaf maandag avond na het zwemmen al uitgekeken wordt naar de volgende week.
De zwemmers krijgen al een vermoeden als ze iemand zien die er normaal nooit is (ik dus) maar helemaal zeker zijn ze niet, dus negeren ze mij maar... (dan krijg je de mooiste platen vind ik!!)
Maar goed. De 'oude baas' uit Spanje maakte zijn opwachting in het zwembad samen met 2 donker gekleurde knechten: de Pieten!
Piet Nr. 1 maakte een dansje, Nr.2 begon resoluut met het uitdelen van handjes pepernoten die gretig aftrek vonden bij de zwemmers (dat er af en toe een pepernoot in het water valt is dus het risico van een Sinterklaas bezoek). Ondertussen had Piet 1 het aan de stok gekregen met één van de begeleiders die de zak met pepernoten wel erg interessant vond... Hilariteit alom dus onder de zwemmers. Piet Nr. 2 had intussen zijn "pret-pet" opgezet en was ook lekker aan het donderjagen.. Helaas moest de Sint ook wel even ingrijpen, anders was de boot los...
Ik heb in die tijd net geen 90 foto's weg geklikt, en heb me even afgezonderd om de foto's op CD te zetten na een paar kleine bewerkingen gedaan te hebben (erg handig als je een laptop bij je hebt waar de juiste software op staat). CD gebrand en afgegeven aan de 'pepernoot-zak'-dief. Die had zich inmiddels ook omgekleed en had me opgezocht. Foto's even snel doorgebladerd en CD afgegeven zodat je niet enkele dagen daarna nog met een CD op pad moet. Lekker vlot zo!

The end...

... van deze 1e blog... Komen er meer? De tijd zal het leren!