Login Form

Doping toestanden/Sporten

Vannacht is 'de interview' van Oprah Winfrey met Lance Armstrong op TV vertoont. Hierin bekent Armstrong dat hij tijdens zijn 7 Tour De France deelnames doping gebruikt heeft. 2013 is net 3 weken jong en dit interview wordt nu al 'de interview van het jaar' genoemd.
Terug naar Armstrong: Wat ik nu weer jammer vind is dat hij jaren lang vol houd geen doping gebruikt te hebben. Hele groepen jeugd keken naar hem op als de ultieme weg fietser. Ik vraag me nu af hoe deze fans zich nu voelen... belazerd misschien?
Overal worden nu de renners aangekeken met 'jij hebt ook vast doping gebruikt!', en doping en wielrennen zijn nu erg stevig met elkaar verbonden. Jammer!
Iedere sport kan een hele mooie sport zijn, helaas zie je dat doping er een puinzooi van maakt. Sporters die niet stevig genoeg in hun schoenen staan grijpen sneller naar doping om toch een mooi resultaat te halen... Als je zo je medaille halen moet, laat het dan maar.
Als je je medaille haalt puur op doorzetting, conditie en eigen traingingen ben je pas een sport-held in mijn ogen. En dan hoef je wat mij betreft ook nog niet eens een medaille te halen of de wedstrijd af te maken... Er aan beginnen vind ik al top!

Sporthelden!!

Nu ben ik zelf geen grote sportliefhebber, maar ik heb wel één sportheld: Margriet.
Die is de afgelopen 2,5 jaar bezig geweest met het hardlopen. Hierbij is ze op een fantastische wijze 30kg afgevallen. Haar lopen is begonnen met afstandjes van minder dan 2km  maar puur door doorzetting heeft ze nu de conditie om een halve marathon te kunnen lopen, de eerste heeft ze inmiddels voltooit in 2 uur 4 minuten bij de eindejaarsloop in Blijham.
Om dit te bereiken heeft ze er niet veel voor opgegeven. Haar recept?? Simpel: gewoon lopen, ook al heb je een keer geen zin. Een dieet? echt niet... alleen uitkijken met hoeveel je eet, en de tussendoortjes laten staan zoals een koek bij de koffie, of met een bakje chips voor de buis. Een fantastisch voorbeeld dus!!
Waarom moeilijk doen met diëten, Sonja-Bakkeren, Dr. Franken of shakjes terwijl het zo simpel kan zijn?!?! Uiteraard is iedereen vrij te bepalen wat voor hem of haar het beste past...