Login Form

Sneeuw perikelen

Vanochtend hoefden we door de sneeuwval van afgelopen nacht niet te rijden. Verstandig besluit, alleen jammer dat we het gisteravond niet wisten.
Nadeel hiervan is dat je verplicht bent toch de wekker te zetten, en het hele ritueel van aankleden, ff wassen, ontbijten en naar je bussie lopen om deze eerst uit te graven. Auto starten, inloggen op de boordcomputer en dan pas lezen dat je je bed weer in mag...
Vandaag heeft het de hele dag gesneeuwd, en dat die laag dikker werd is op 3 foto's wel te zien:

 

Vanmorgen om 9.30 uur:
Sneeuwlaagje om 9.30 uur


Vanmiddag om 12.30 uur:
Sneeuwlaagje om 9.30 uur


Vanmiddag om 16.30 uur:
Sneeuwlaagje om 9.30 uur


Best grappig om zoiets vast te leggen... En vanavond nog met buurtjes onze parkeerplaatsen voor zover het kan sneeuw vrij gemaakt. Misschien morgen toch nog rijden, tenzij....? (code oranje..)

 

Avond- en nachtfotografie

Afgelopen zaterdag avond nog met een kennis naar Amerongen gegaan voor een workshop avond- en nachtfotografie. Best leerzaam, maar ontzettend koud... Gevoelstemperaturen van ver beneden de -10°C (misschien wel -20°C?). Ik heb weinig foto's gemaakt, 'maar' 11, en weet wel dat ik eens vaker iets ga proberen in die richting.
Het bedienen van je camera is dan vrijwel onmogelijk langer dan 2 minuten te doen zonder handschoenen... je vingers vriezen bijna aan de camera vast.
Ook je statief is dan lastig zonder erg 'kouwe klouwe' te krijgen vast te pakken... isoleren is wel een goed idee!
Jammer genoeg hadden we zaterdag geen heldere hemel om sterren te fotograferen, ik had dat wel leuker gevonden maar het weer heb je niet in de hand.
Toch nog een leuke foto 'getrokken':
nacht foto